Contact
Hoe wij helpen
Services

Smart en Safe

Mammoet transporteert, verplaatst en verscheept grote en zware objecten voor o.a. de bouw, infra, petrochemie, energie en offshore-industrie

Hoe groot of klein jouw project ook is, Mammoet staat overal in Nederland en België voor je klaar. Onze teams werken volgens de hoogst mogelijke veiligheidsnormen. Wij zetten ons in voor de veiligheid van onze mensen, klanten en omliggende gemeenschappen. Het is iets waar wij geen compromissen over sluiten en wij verwachten dat iedereen met wie wij werken deze inzet deelt.

Wij hebben een uitgebreid opleidingsprogramma dat, in combinatie met leren op locatie, ervoor zorgt dat al onze professionals hun taken uitvoeren met veiligheid als prioriteit. Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om de veiligheid van onze activiteiten te verbeteren. In veel gevallen voldoen onze veiligheidsnormen niet alleen aan de plaatselijke voorschriften, maar overtreffen deze zelfs. Wij nemen maatregelen om een werkterrein nog veiliger te maken en zijn niet bang om 'nee' te zeggen als een situatie onveilig is.

Onze diensten in Engineered Heavy Lifting en Transport bestaan uit

  • Zwaar hijswerk
  • Zwaar transport
  • Kraanverhuur
  • Turnaround / shutdown management
  • Site-brede constructiediensten
  • Modulaire constructie / inhijsen en monteren van prefab betonelementen
  • Factory-to-Foundation / logistiek
  • Rapid response
  • Fabrieks verhuizing en ontmanteling / decommissioning

Van 10 tot 5.000 ton

Mammoet beschikt over een uitgebreide en moderne vloot op gebied van hijskranen, transport, heffen, sleeën en vijzelen.

Van projecten tot verhuur van mobiele kranen met machinist, onze vloot aan kranen dekt alles van 10 tot 5.000 ton. Gebruik de Crane Configurator om te bepalen welke kraan nodig is voor jouw volgende klus, deze geeft aan welke kraan nodig is met specifieke hijstabellen die aangeven welke lasten kunnen worden gehesen bij welke reikwijdte in een specifieke configuratie. Onze vloot bestaat o.a. uit:

Mobiele kranen
Autolaadkranen
Torenkranen
Rupskranen
Ringkranen

En hoewel kranen misschien de voor de hand liggende keuze zijn voor verticaal hijsen, omvat onze vloot ook ander belangrijk materieel voor het verplaatsen van zware ladingen. 

Het kritieke pad

Objecten - zoals kolommen, turbinebladen, prefab modules en infrastructurele elementen zoals bruggen - worden steeds groter en zwaarder. Vaak worden ze vervoerd naar afgelegen locaties zonder infrastructuur of juist in krappe stedelijke gebieden. Modulaire bouw - van raffinaderijen tot bruggen, en van mijnen tot elektriciteitscentrales heeft veel voordelen maar deze aanpak brengt ook aanzienlijke logistieke uitdagingen met zich mee. 

Met onze transport vloot van trucks, conventionele trailers en SPMT's en special devices zoals strandjacks, skid systemen en jacking systemen maken we het onmogelijke mogelijk.

Maar ook wanneer er meer flexibiliteit gevraagd wordt op krappe locaties is niets ongemogelijk. Het Industrial Services team is gespecialiseerd in het uitvoeren van logistieke activiteiten in krappe binnen-en buiten ruimtes. Elektrische compactkranen, autolaadkranen en takels kunnen worden ingezet om kwetsbare machines met grote zorg in één keer te verplaatsen. Om zo de productie minimaal te belasten.

Door onze professionals vroeg in de planningsfase te raadplegen kunnen projecten efficiënter, veiliger en sneller uitgevoerd worden.